Aktualnosti

Međunarodni znanstveni skup OSAM STOLJEĆA ŠTOVANJA GOSPE OD ANĐELA I PRVOG FRANJEVAČKOG SAMOSTANA U TROGIRU

Poštovane, poštovani,

 zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete međunarodnom znanstvenom skupu “Osam stoljeća štovanja Gospe od Anđela i prvog franjevačkog samostana u Trogiru” koji će se 18. i 19. listopada 2018. godine odvijati u hotelu Sveti Križ u Trogiru – Arbaniji.
Ovaj skup, organiziran u okviru obilježavanja 800 godina prvog franjevačkog samostana i crkve Gospe od Anđela u Trogiru – u spomen na dolazak svetog Franje u Trogir i gradnju prvog franjevačkog samostana u Hrvatskoj, odvija se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Splitsko – dalmatinske županije.
U organizaciji Župe Gospe od Anđela – Trogir, Muzeja grada Trogira, Hrvatskog instituta za povijest, Hrvatskog mariološkog instituta, Društva za zaštitu kulturnih dobara Trogira “Radovan” i Ogranka Matice hrvatske u Trogiru na skupu će 27 znanstvenika predstaviti nova saznanja o povijesti te arheološkoj i umjetničkoj baštini područja župe Gospe od Anđela.
Knjigu sažetaka, uz više informacija, možete pročitati na poveznici: https://muzejgradatrogira.blogspot.com/2018/10/meunarodni-znanstveni-skup-osam.html