Aktualnosti

Međunarodni znanstveni skup u Leedsu “International Medieval Congress Leeds” održan od 3. – 6. lipnja 2017.

Članice projektnog tima URBES (HRZZ 7235) na konferenciji u Leedsu, Ujedinjeno Kraljevstvo

Od 3. do 6 . srpnja 2017. godine u Leedsu (Ujedinjeno Kraljevstvo) održao se 24. po redu Međunarodni medievistički kongres (International Medieval Congress)  https://www.imc2017.co.uk/ u organizaciji Instituta za srednjovjekovne studije Sveučilišta u Leedsu. Riječ je o najznačajnijem i najvećem znanstvenom kongresu iz polja medievistike na kojemu je ove godine sudjelovalo 2444 medievista iz 56  zemalja. Glavna tema ovogodišnjeg kongresa bila je „otherness“ (odrugotvorenje).

https://imc.leeds.ac.uk/dbsql02/AQueryServlet?*id=30&*formId=30&*context=IMC&conference=2017&sessionId=7188&chosenPaperId=

&*servletURI=https://imc.leeds.ac.uk/dbsql02/AQueryServlet

U sklopu projekta „Percepcije hrvatskih, slavonskih i dalmatinskih elita u kasnom srednjem i ranom novom vijeku“ financiranog od Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS-2017-6) i projekta „Gradovi hrvatskog srednjovjekovlja: urbane elite i urbani prostor“ financiranog od Hrvatske nacionalne zaklade za znanost (IP-2014-09-7235, URBES) organizirane su dvije sekcije pod naslovom „The ‘Others’ in Medieval Croatia-Dalmatia and Slavonia: Selected Examples I i II“. U prvom dijelu sekcije izlaganja su imali kolege s Hrvatskog katoličkog sveučilišta dr. sc. Ivan Majnarić, dr. sc. Hrvoje Kekez i dr. sc. Valentina Janković, a u drugom dijelu sekcije s izlaganjima su sudjelovale i tri članice projektnog tima URBES – dr. sc. Marija Karbić, dr. sc. Zrinka Pešorda Vardić i dr. sc. Zrinka Nikolić Jakus (vidi: http://urbes.s2.novenaweb.info/hr/aktivnosti/)