Aktualnosti

U četvrtak 10. studenog 2022. članovi hrvatske istraživačke skupine sudjelovali su na projektnom inicijalnom sastanku (kick-off meeting) na Sveučilištu Leipzig

U četvrtak 10. studenog 2022. članovi hrvatske istraživačke skupine projekta znanstvenog povezivanja “Regional Translocality in Historical Perspective: the Case of Slavonia and Bosnia”, koji financira njemačka Zaklada Alexander von Humboldt, sudjelovali su na projektnom inicijalnom sastanku (kick-off meeting) na Sveučilištu Leipzig. Na sastanku su dogovoreni detalji o provođenju znanstvene suradnje u sklopu projekta uključujući zajedničku organizaciju znanstvenog skupa u Slavonskom Brodu sljedeće godine. Podružnica za Povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest je, uz Sveučilište Ruhr Bochum i Sveučilište Leipzig, partnerska organizacija ovog Humboldtovog projekta.

Članovi hrvatske istraživačke skupine (Dino Mujadžević, Dinko Župan, Rudolf Barišić i Anđelko Vlašić) posjetili su i Leibnizov institut zapovijest i kulturu Istočne Europe u Leipzigu (GWZO), gdje su se upoznali s radom i planovima ove ugledne njemačke znanstvene institucije.

leipzig