Aktualnosti

Znanstveni skup Šibenik i šibenski kraj u razdoblju hrvatskog narodnog preporoda 24. – 25. studenog 2022. godine.

Prvi poziv za prijavu izlaganja

Povodom 150. obljetnice pobjede Narodne stranke na općinskim izborima u Šibeniku Državni arhiv u Šibeniku, Hrvatski institut za povijest, Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu i Muzej grada Šibenika pripremaju znanstveni skup radnog naslova Šibenik i šibenski kraj u razdoblju hrvatskog narodnog preporoda koji će biti održan u Šibeniku 24. – 25. studenog 2022. godine.

Cilj skupa je predstavljanje recentnih istraživanja o političkim, društvenim, gospodarskim i kulturnim zbivanjima u razdoblju prihvaćanja i jačanja procesa hrvatske nacionalne integracije u Šibeniku i Dalmaciji nakon uspostave ustavnog stanja 1860. i pobjede Narodne stranke na izborima za Dalmatinski sabor 1870. godine.

Prijave naslova izlaganja, uz sažetak do 400 riječi, primaju se isključivo elektroničkom poštom na adresu skup150@dasi.hr do 1. ožujka 2022. godine.

Više informacija pratite na  linku: Znanstveni skup Šibenik i šibenski kraj u razdoblju hrvatskog narodnog preporoda | Državni arhiv u Šibeniku (dasi.hr)